Mitt digitale liv

Det er nå så godt som et helt kalenderår siden sist jeg publiserte et innlegg på bloggen her. Kanskje på tide å skrive et nytt. Om ikke annet er det hvert fall greit å forsikre seg om at man fortsatt får logget seg inn og bytta passord og at alt det der sånn at ingen andre…..

Vel. Jeg har lenge tenkt om det er noe poeng i å fortsette å skrive blogg? Det er rart med det, men samtidig tenker jeg av forskjellige årsaker på om jeg skal fortsette å være aktiv på for eksempel Twitter og/eller Facebook. Så hva blir egentlig igjen av «mitt digitale liv» da?

Hvorfor begynte jeg å skrive blogg? Jeg har vel alltid vært (noenlunde) tidlig med å hive meg på diverse trender. Som da jeg satt i økad-timene på St.Olav og drev og mekket min første hjemmeside på en nettside som het Homestead. Samme sted tok jeg steget inn på chattenettverket IRC for første gang og jeg husker til og med når det var megaspennende å få seg Hotmail-adresse for første gang. Det var nok noen år etter videregående at dette med blogg virkelig ble en greie og jeg startet opp min første blogg på Blogspot. Den levde vel sitt eget liv helt til dette skjedde og så begynte tilværelsen på nettstedet du leser på nå. Da blogg var nytt var det mange venner av meg som også drev med skriverier. Jeg mener jeg har noen få venner som fortsatt blogger litt av og til. Jeg har nok mistet litt oversikten her. Men det er jo rimelig klart at Facebook og andre sosiale medier har overtatt for veldig mange, meg selv inkludert.

Hvorfor har jeg drevet eller driver jeg med blogg? Jeg skriver om det som opptar meg. Små og store ting og hendelser i livet. Det er ikke til å legge under en stol at hvis jeg blar tilbake i bloggen her finner jeg mye gull. Sikkert en del tull og tøys også men det er klart at her er det mulig å finne innlegg om ting/hendelser jeg helt har glemt.

Hva vil/ville jeg oppnå med å skrive blogg? Jeg tror at skrivingen i flere perioder har vært bra for å bearbeide ting. Dessuten vet jeg at mange i perioder har fortalt meg at jeg skriver veldig bra og det stemmer jo bra med at jeg en ganske kreativ type og har lyst til å fortsette med å være det.

Hva med det sosiale aspektet? Tanken på at venner/andre kan lese om hva som opptar meg og eventuelt gi tilbakemelding og delta i samtalen er jo fint. Men det erstatter jo ikke de ordentlige samtalene og menneskemøtene som det har vært alt for lite av de siste årene takket være en teit pandemi.

Så hva skjer nå? Kommer jeg til å fortsette med bloggen eller pakke sammen skrivesakene? Jeg har hvertfall ikke bestemt meg for verken det ene eller det andre.

Men akkurat nå bør jeg komme meg i seng. For i morgen må jeg kanskje skrive om noe annet. Hvis jeg får tid…

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s