Sjokolade please!!

Vi har kommet til mars. Jeg tør påstå at det har vært en tålig grei start på året. Vi lever riktignok fortsatt med denne daglige «korona-tralten» med alt det innebærer. La oss håpe ting snur snart. En uvanlig kald vinter har sluppet taket. Isen smelter. Sola varmer. Og jeg har ikke rørt chips, sjokolade eller Love Hearts siden i fjor. Det er ikke noe stort savn egentlig. Men det er klart det merkes når jeg er på jobben og kjenner at det er lenge siden lunsj, og sjokoladeautomaten virker å være mitt eneste håp. Da er det greit å tenke på at det som oftest er noen brødskiver igjen i matpakken. Denne plutselige, men gjennomtenkte beslutningen om å ikke røre søtsaker har heldigvis(?) en god(?) forklaring. Min kjære hustru, fru Salthe har nemlig hatt en greie gående i ganske mange år. Hver annet år spiser hun ikke snop, kaker, boller og så videre. Dette inkluderer også Love Hearts. Så når vi kysset oss inn i 2021 så var jeg rimelig sikker i min sak. Jeg måtte hive meg med og være med på snopestoppen.

At det nærmer seg påske merkes jo lett på utvalget av påskegodt i butikkene. For eksempel disse sjokolade-eggene med fyll i står som vanlig strategisk plassert der jeg er på vei for å plukke opp gulrøtter eller yoghurt naturell. Jeg må innrømme at disse eggene har vært blant mine største favoritter. Derfor er det ganske så vemodig å måtte la disse energibombene ligge igjen.

Men jeg har funnet en work around! Ragnhilds snopestopp har nemlig noen unntak. Bursdager, våre egne og eventuelle bursdagsfeiringer vi blir invitert i. Da er det lov med kaker og sånn. På våre egne bursdager er det forresten lov med snop i tillegg. I tillegg er det lov med «alt» på 17. mai. Og det viser seg at når fastelavenssøndag tilfeldigvis falt på morsdag og valentines day så var det plutselig lov med boller likevel.

Men vi er altså kommet til 6.mars. Og jeg, som er så utrolig glad i sjokolade har ikke smakt sjokolade siden i fjor. Ikke for å skryte. Men jeg synes det er ganske bra jobba. Snart traller vi oss gjennom neste sommer og plutselig er det oktober igjen. Så da gjenstår det egentlig å håpe på at sjokolade-eggene jeg kjøpe her forleden får ligge i fred i syv måneder til.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s