Disiplin.

Det er torsdag? Er det ikke det? Det betyr at jeg så smått har begynt å innse at alle gode ting har en ende. Dette gjelder altså for ferien min som har vært vanvittig god. (På søndag kveld skal jeg spille denne, som vanlig). Jeg kan ikke huske om jeg noen gang har hatt fire uker ferie i strekk siden jeg gikk ut i arbeidslivet for 15 år siden. Og det har vært ganske digg! Ferien har som kjent vært livsforvandlende for meg og dette holdt sammen med at ting som har vært utfordrende i livet som f.eks synet mitt begynner å falle på plass gjør at jeg går inn i høsten med en fornyet glede over livet. Men det vil nok fortsatt være ting ved livet som Nils som vil være utfordrende.

Jeg er i ferd med å legge bak meg årevis med turnusarbeid, som i seg selv skal bli veldig godt og ser frem til å finne tilbake til en sunnere rytme i livet. Rett før ferien begynte jeg i en dagstilling på jobb, noe som jeg (og flere andre) kan være veldig godt for meg. Som følge av dette mister jeg noen tillegg for å jobbe skift. Noe som selvsagt er surt. Men får heldigvis et annet tillegg i stedet, selv om jeg gjerne skulle vært litt mer. Uansett, de økonomiske tingene betyr lite veid opp i mot denne økte livskvaliteten jeg aner konturene av.

Men, jeg har funnet ut at jeg må lære meg å være litt mer disiplinert. Som f.eks å prioritere annerledes i forhold til hvordan jeg forvalter det økonomiske. Forbruk er sentralt her. Det påvirker jo det meste. I tillegg håper jeg å bli ett litt sunnere menneske hva gjelder helse og sånn. Derfor må jeg bli mer disiplinert i forhold til hva jeg putter i meg, og hvordan jeg disponerer tiden min. Så jeg har begynt å øve meg.

I dag fant jeg for eksempel litt tid til å spille Minecraft igjen. Men jeg vet så inderlig godt hvor stor tidstyv det kan være. Derfor bestemte jeg meg før jeg satte i gang å kun gi det én time. Som sagt, så gjort. Det var litt hardt og slippe taket så jeg gav det fem minutt ekstra får å gjøre ferdig noe jeg hadde begynt på, men så passet det fint å begynne på middag. Så da gikk det fint. Men jeg er hvertfall i gang med et nytt bro-prosjekt, så vet dere det.

Skjermbilde 2016-08-11 kl. 17.58.30

 

Middag er viktig. Jeg synes riktignok det er dritkjedelig å spise alene. Men sånn er det med singellivet, man kan ikke alltid få i «pose og sekk». Før, pleide jeg sitte med datamaskinen mens jeg spiste. Men det har jeg også bestemt meg for å slutte med. Så da blir det øving på disiplin ved middagsbordet også. Og rød saft i stedet for cola….

For det tredje, ønsker jeg å bli enda mer disiplinert hva gjelder å bruke tid med bibel og bønn. Tid med Jesus generelt. Her har jeg ikke helt funnet den rette formelen enda. Men her er det nok mulig å finne en god løsning. Satser på det.

Mye spennende som ligger foran med andre ord. Jeg er spent. Men jeg er optimist. Og jeg vet at familien min heier. Men nå skal jeg ut på kveldstur i godværet. Øving på disiplin det også. Snakkes…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s