Lovsang15. Fantastisk!

I helgen som var fikk jeg være med på Lovsang15 i Oslo. En konferanse i Oslo arrangert av nettverket lovsang.no med formål om å samle lovsangsledere, musikere og andre som er involvert med kreative uttrykk i kirken. Vi samlet oss ikke bare for å dele erfaringer, lære av hverandre, bli utrustet og utfordret men det aller viktigste: Lovsynge Jesus sammen. For en helg det ble.

De siste tre årene har jeg fått muligheten til å følge arbeidet til lovsang.no litt på sidelinjen. Som elev på Lovsangsskolen i IMI, (2012/2013) var vi naturligvis deltagere på en nettverkssamling i lovsang.no som den gang ble arrangert i min hjemmemenighet i Stavanger. Jeg husker det var noen fine dager. I fjor fikk jeg også mulighet til å være med på nettverkssamlingen som det året ble arrangert på Grimerud Gård utenfor Stange. Disse samlingene har vært enormt verdifulle for meg å være en del av. Jeg har fått knyttet nye relasjoner samt blitt kjent med nye mennesker.

Så ble det etterhvert klart i fjor høst at tiden var inne for å tenke litt større. Så å gå fra nettverkssamlingene på rundt 50 deltagere ble det i år arrangert konferansen Lovsang15 i lokalene til Filadelfiakirken i Oslo. Å være med når over 800 mennesker fra forskjellige menigheter og sammenhenger fra HELE Norge samles i enhet for å løfte opp Jesu navn gjør noe med meg.

Det er åpenbart at man ved å ta initiativ til Lovsang15 traff et bestemt behov ute hos folket rundt om i landet. Kirka har så utrolig mye å lære av hverandre. Vi er forskjellige. Har forskjellige uttrykk og tanker om hvordan «vi gjør lovsang». Noen menigheter har kanskje like mange ressurser tilgjengelig i forhold til musikere/band og så videre. MEN vi er alle en del av en stor famile. Vi er EN kirke og vi tilber den samme, og levende Gud. Derfor tror jeg på enhet og det at vi samles slik vi gjør. Det var ei som skreiv noe sånn som dette på Instagram:

Jeg husker ikke helt hvem det var som skrev det. Men jeg tror det greit kan oppsummere helga.

Helgen var fylt av fellessamlinger, panelsamtale, «ted-talks» og en seminarbolk i tillegg til god tid til å henge med gode folk. Lovsang var selvsagt en av hovedingrediensene og fantastiske folk som David André Østby, Anders Skarpsno, Jan Honningdal og godeste Kristin Horne var med og ledet lovsangen. I tillegg fikk vi høre glimende undervisning av  Øistein Øvergaard og David André Østby. Det er tydelig at helgen var inspirert av lignende konferanser som arrangeres av Worship Central i London. Programmet var satt opp ganske likt med fellesamling på fredag kveld. Og deretter en intens dag med tre fellesamlinger og en seminarbolk på lørdagen før det ble avsluttet med en kjempe-fest på slutten av lørdagen. Intenst, men bra!

Seminarbolken bestod av forskjellige seminarer for de forskjellige gruppene. Jeg var på piano og synth seminar som ble arrangert av Konrad Lunde og Fred-Håkon Klausen. Her var det samlet vel 40-50 personer med forskjellig utgangspunkt. Men jeg opplever at Konrad og Fred-Håkon klarte å sy samnen et opplegg som gav noe input til alle. Det var satt av en del tid til prat om Mainstage som er et program jeg nylig har begynt å bruke i live-sammenheng. Jeg synes det var kjekt å lære noe mer. Og føler at jeg fikk tatt med meg noe hjem. Gleder meg til neste gang jeg skal spille med teamet mitt.

Jeg er takknemlig for det jeg får muligheten til å være en del av. Å knytte nye relasjoner er kjempegøy. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Jeg føler meg priviligert som får være en del av lovsangstjenesten i IMI Kirken. Å se utviklingen i menigheten, men også i mitt eget liv over de siste femten årene er mindblowing. Vi har sett så utrolig mye spennende skje. Men jeg tror vi bare har skimmet overflaten. Vi har mer i vente!

Jeg håper allerede nå på en ny lovsangskonferanse neste vår. Time will show!

Har du Instagram? Ta en tur innom der og sjekk ut hashtag’en #lovsang15. Der er det utrolig mange bra bilder fra helga. Flere bilder finnes også på Facebook-siden til Lovsang.no.

Én tanke på “Lovsang15. Fantastisk!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s