Hvordan unngå 3G fella.

Jaha. Da har jeg fått henda på en teknologisk gadget. Min gamle mobiltelefon, en Nokia 1600 (billigtelefon fra Clas Ohlson) er bytta ut med en HTC HD 2. Overgangen er det man kan kalle formidabel. Se bare her:

Å gå fra en telefon med SMS, Ringemulighet og Snake til…

… en avansert telefon med 3G og Wlan er ikke bare en liten overgang. Første utfordring: Finne ut av hvordan man styrer uplanlagt bruk av wlan/3G. Hvordan vet man at man ikke er pålogget programmer som bruker 3G/Wap. Slikt koster vel penger etter som jeg har forstått.

Ellers har jeg blandede forventnigner til kalenderfunksjonen. Jeg er jo en ihuga fan av Google’s kalender. Jeg lurer på om det finnes en grei måte å synkronisere google-kalenderen min med telefonen. Eller om jeg må gå over til å bruke Microsoft Office Kalender.

Vi får se hvordan dette går…

5 kommentarer om “Hvordan unngå 3G fella.”

 1. Hei, og gratulerer med ny telefon! Jeg har brukt denne siden medio desember og er strålende fornøyd, til tross for at den saktens har hatt sine problemer, denne toppmodellen.

  Det viktigste først: Du VIL oppleve problemer med at meldinger blir sendt lenge etter at du har skrevet og sendt dem. HTC jobber med dette (de har faktisk et ekstra team på det denne helgen hvis jeg ikke tar helt feil), og det vil komme noen fikser til det. Så langt ligger det ute to «hotfixer» på HTC.no, men problemet ser ut til å komme sporadisk tilbake enda. Du er herved advart.

  Windows Mobile har en egen evne til å koble seg opp til nettet for å hente data. På telefonen heter dette «dataoverføring» (det strengt tatt ikke har noe med 3G/Super 3G å gjøre).

  Den enkleste måten å forhindre uønsket tilkobling er å gå inn på hver fane i HTC Sense (HTC Sense = det svarte «skallet» som gir deg enkel tilgang til vær, musikk, kalender, e-post osv.). Du kan slå av automatisk sjekking av e-post og vær, posisjonstjenester osv. Oversikter over programmer som kjører finner du på Innstillinger -> Annet -> Oppgavebehandler. Her har du også mulighet til å lukke alle åpne programmer.

  Du bør også være klar over at Windows Mobile-telefoner ikke kobler fra «datatilkoblingen» etter at den f.eks. har sjekket e-post eller vær. Derfor vil det flere ganger stå i statusfeltet at du har vært tilkoblet Telenor i mange timer. Dette har ingen direkte sammenheng med hvor mye du betaler, fordi du betaler for mengde nedlasted data, ikke oppkoblingstid. Min teller forteller meg at jeg har vært tilkoblet Telenor over 70 timer uavbrutt. Mobilfakturaen forteller meg at jeg har lastet ned rett over 100KB i samme tidsrom — det har altså kostet meg under én krone til sammen.

  Google-kalenderen kan jeg ikke hjelpe deg med — jeg har dessverre aldri prøvd den i kombinasjon med en WM-telefon.

  Lykke til! 🙂

  1. Takk for godt svar Pål! Har et spørsmål til, tar det her jeg og satser på at du snapper det opp.

   Jeg trenger vel et program for å synkronisere mot pc’en min. Er det enkelt å finne på nett?

   1. Hei!

    Er det Mac du bruker? På alle Windows-maskiner er programmet ferdig installert — enten ActiveSync eller Mobile Device Center på nyere OS fra Microsoft.

    På Mac er det litt verre, spesielt i forhold til oppdatering av programvare o.l.

 2. Jeg synker min mobils kalender med Google Calendar ved hjelp av Outlook + Google Calendar Sync.Det vil funke for deg også – om du har Office-pakken.

  En mer direkte rute som unngår hele Office er GooSync, som er en betalingstjeneste som synker Google Calendar med mobilen din direkte fra mobilen. Det er en betalingstjeneste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s